Šahohlačnik na poslovnih konferencah

 

Podjetje Šahohlačnik je dobilo lepo priložnost za predstavitev med poslovneži na jesenskih poslovnih konferencah v Portorožu, ki jih organizira Akademija Finance. Šahohlačnik je slovenskemu poslovnemu svetu predstavil svoj program šahovsko obarvanih strokovnih predavanj in Team Buildingov, pod delovnim imenom Vključi možgane!

Septembra, na Dnevih energetikov in gradbenikov, je direktor podjetja, velemojster Georg Mohr imel predavanje na temo Umetnost pogajanja in kako nam znanje o igrah lahko pomaga pri uspešnosti pogajanj, gost na razgovoru ob gala večerji pa je bil FIDE mojster in uspešni podjetnik dr. Matej Guid. Oba sta bila pospremljena z velikim aplavzom.

 

 

 

Še večjo in bolj spektakularno vlogo pa je šah dobil na prestižni Poslovni konferenci Portorož (11. – 12. 10.), ki sta jo s spektakularno hitropotezno partijo odprla velemojstrica Laura Unuk in njen velemojstrski kolega Georg Mohr. Poslovneži so napeto spremljali bliskovito dogajanje in se prepričali o številnih povezavah šaha in poslovnega sveta. Zvečer so se lahko v igri z velemojstroma preizkusili tudi sami, srečo jih je iskalo kar nekaj.

 

 

 

Piko na i je dodal razgovor ob gala večerji, kjer je legendarni direktor in glavni urednik Financ Peter Frankl tokrat gostil Lauro Unuk, ko sta skupaj razkrivala marsikatero skrivnost iz šahovskega sveta, pa tudi iz Laurine osebne šahovske poti. Laura je še enkrat več navdušila izbrano občinstvo in dokazala, da sodi med največje slovenske športne zvezdnice v državi.

 

 

 

 

Pri podjetju Šahohlačnik verjamemo, da se bodo učinki podobnih predstavitev dolgoročno poznali v vsem slovenskem šahovskem prostoru in upamo, da se bodo pobudam za povezovanje šaha in poslovnega sveta pridružili tudi druge organizacije, ki so povezane s šahom. Nestrpno čakamo na naslednja povabila in nove priložnosti!

(Več fotografij iz prireditve najdete v naši Galeriji)