Želite preveriti ali izboljšati raven vaših strokovnih odločitev? Vas mučijo strateško ali taktično razmišljanje, upravljanje s časom, priprava ali analiza pomembnih dogodkov? Bi radi uspešno predvidevali naslednje poteze vaših partnerjev? Bi radi pravilno uporabljali vaš spomin, intuicijo in domišljijo?

Za vas smo pripravili niz strokovnih predavanj, s katerimi lahko te veščine nedvomno izboljšate! Naša predavanja temeljijo na znanju o igrah, predvsem na znanju o šahu, temeljni strateški igri, ki človeštvo navdušuje že poldrugo tisočletje. V predavanja smo vključili tudi znanje strokovnjakov in vrhunskih igralcev drugih iger, kot sta denimo backgammon in poker, pa tudi znanja s številnih drugih znanstvenih področij, omenimo le psihologijo in umetno inteligenco.

 

Naša predavanja temeljijo na učenju in knjigah Garija Kasparova, enega najboljših in najbolj priljubljenih predavateljev v ZDA in v svetu. Temelj predavanj je njegova knjiga Umetnost pravilnega odločanja, ki nam skozi lekcije, ki se jih je naučil kot šahovski velemojster, pomaga na poti do pravilnega odločanja. Ko preberemo to knjigo, hitro ugotovimo, da je slovita Umetnost vojne izpod peresa še bolj slavnega Kitajca Sun Cuja le uvod v zapleteni svet šahovskih strategij in odločanj.

Naj omenimo še imenitno knjigo slovenske doktorice psihologije in šahovske velemojstrice Jane Krivec Improve your life by playing a game, pa številne strokovne prispevke in članke dr. Mateja Guida, še enega navdušenega šahista, ki si z znanjem iz šaha pomaga pri poklicnih raziskavah na področju umetne inteligence, kjer velja za enega vodilnih strokovnjakov v svetu.

 

 

 

Za vas smo pripravili različna predavanja. Od takih, ki so primerna za vodstvene kadre, do tistih, ki so primerna za vsakogar. Poseben sklop predavanj je namenjen študentom – njim prilagojeni seminarji lahko trajajo od dveh pa vse do dvajsetih ur, v nadaljevanjih seveda.

Naj navržemo le nekaj naslovov predavanj, ki jih ponujamo:

  • Šah in umetnost pravilnega odločanja
  • Šah in igre ter strateško razmišljanje
  • Kako nam znanje o šahu in drugih igrah lahko pomaga pri pogajanjih.

Predavanja izvajajo vrhunski strokovnjaki, ki imajo izkušnje v poslovnem ali akademskem svetu. Nepozabna izkušnja!
Dolžina predavanj (seminarjev): 2 – 20 ur.
Število slušateljev: neomejeno.

 

g1.gif
g2.gif
g3.gif
g4.gif
previous arrow
next arrow
g1.gif
g2.gif
g3.gif
g4.gif
previous arrow
next arrow